МУЗИЧАРИ ОД САД, ЕВРОПА И РЕГИОНОТ ДОАЃААТ НА 13. ИЗДАНИЕ НА ЗДРАВО МЛАДИ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Тринаесеттото издание на фестивалот на независна музика Здраво млади ќе се одржи на 23 септември во Младински културен центар во Скопје, а веќе е позната и целосната листа на учесници.

Најавени се 15 изведувачи од САД, Европа, регионот и Македонија, меѓу кои се истакнуваат лондонското трио „ПВА“, „Маусковиц денс бенд“ од Холандија, „Планет опал“ од Италија, култниот американски музичар Ијан Свенониус и хрватскиот шоумен Војко В.

Во продажба е пуштен првиот пакет-карти по цена од 600 денари, а потоа ќе чинат 800 денари.