ШЕРОН СТОУН ОТКРИ ДЕКА ИМАЛА ДЕВЕТ СПОНТАНИ АБОРТУСИ

Лос Анџелес, (Пипл)
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 14: Sharon Stone attends "The Eyes Of Tammy Faye" New York Premiere at SVA Theater on September 14, 2021 in New York City. (Photo by Arturo Holmes/Getty Images)

Шерон Стоун откри дека доживеала девет спонтани абортуси.

Шеесет и четиригодишната актерка раскажа за ова со цел да ѝ даде поддршка на новозеландската танчарка Пита Маргатројд, која неодамна откри дека го изгубила бебето додека нејзиниот сопруг е во Украина.

„Ние жените немаме простор да зборуваме за големината на оваа загуба. Јас изгубив девет деца преку спонатни абортуси. Тоа не е мала работа, и физички и емоционално. Па, сепак, принудени сме да мислиме дека тоа е нешто со што мора сами да се носиме и да го чувствуваме како еден вид неуспех“, кажа Стоун.

Таа е мајка на три посвоени машки деца, кои денес имаат 16, 17 и 22 години.

„Место да ги добиеме толку потребните емпатија и зацелување, женските здравје и добросостојба се препуштени на машката идеологија“, вели Стоун.

Стоун претходно откри дека имала неколку спонтани абортуси додека беше во брак со Фил Бронстин од 1998 до 2004.