„ТОЈОТА ЈАРИС“ ПРОГЛАСЕН ЗА ЕВРОПСКИ АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА

Женева, (Јуроњуз)

Четвртата генерација на „тојота јарис“ ја понесе престижната титула Европски автомобил на годината. Ова следува само неколку дена откако „јарис“ за првпат беше прогласен за најпродаван автомобил во Европа.

„Ова е голема чест за ‘Тојота‘. Сакам да ја нагласам страста со која работи нашиот развоен тим во Јапонија и Европа. Ова е најдобриот ‘јарис‘ досега и тој веќе става насмевка на лицата на нашите муштерии“, изјави Мет Харисон, потпретседателот на европската подружница на „Тојота“.

И првата генерација на „јарис“ се закити со ова признание во 2000, додека „тојота приус“ славеше во 2005.

Оваа награда вообичаено се доделува за време на Автосаемот во Женева, но тој и годинава беше откажан.