Ајфелова кула

Таг
11Вести

ФРАНЦУЗИН НАПРАВИ РЕПЛИКА НА АЈФЕЛОВА КУЛА СО 706.900 КИБРИТЧИЊА И ВЛЕЗЕ ВО ГИНИС ОТКАКО ПРВО БЕШЕ ОДБИЕН

МЕДАЛИТЕ ЗА ОЛИМПИСКИТЕ ИГРИ ВО ПАРИЗ СОДРЖАТ ПАРЧЕ МЕТАЛ ОД АЈФЕЛОВАТА КУЛА

ОБЕЛЕЖЈАТА НА ПАРИЗ ЌЕ СТАНАТ СПОРТСКИ БОРИЛИШТА ЗА СЛЕДНИТЕ ОЛИМПИСКИ ИГРИ

ФРАНЦУСКИ УМЕТНИК ЈА ПОСТАВИ АЈФЕЛОВАТА КУЛА НАД ГОЛЕМА ПРОВАЛИЈА

АЈФЕЛОВА КУЛА СЕ ОТВОРА ВО ЈУНИ ПО НАЈДОЛГОТО ЗАТВОРАЊЕ ОД ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА

АЈФЕЛОВА КУЛА ЌЕ БИДЕ ПОЗЛАТЕНА ЗА ОЛИМПИСКИТЕ ИГРИ ВО 2024

АЈФЕЛОВА КУЛА ДЕЛУМНО ОТВОРЕНА, ПОСЕТИТЕЛИТЕ МОРА ДА ИСКАЧАТ 674 СКАЛИЛА

АЈФЕЛОВА КУЛА СЕ ОТВОРА НА 25 ЈУНИ, НО ЗАСЕГА ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ИСКАЧУВА САМО ПО СКАЛИ

ЕВРОПА ОД ЈУНИ ПОВТОРНО ГИ ОТВОРА СВОИТЕ ЗНАМЕНИТОСТИ, НО ЌЕ ВАЖАТ НОВИ ПРАВИЛА

ПАРИЗ ДОБИ ОГРОМНО БИОРАЗГРАДЛИВО УМЕТНИЧКО ДЕЛО ВО ПОДНОЖЈЕТО НА АЈФЕЛОВА КУЛА