Арктик

Таг
17Вести

НАУЧНИЦИТЕ СЛУЧАЈНО ГО ОТКРИЛЕ НАЈСЕВЕРНИОТ ОСТРОВ НА СВЕТОТ ПОКРАЈ БРЕГОТ НА ГРЕНЛАНД

СОНЦЕТО ЌЕ СЕ ПРЕТВОРИ ВО ОГНЕН ПРСТЕН ПРИ ДЕНЕШНОТО ЗАТЕМНУВАЊЕ

РЕСОРТ НА ГРЕНЛАНД НУДИ МОЖНОСТ ДА СЕ СПИЕ ВО ИГЛО ВО АРКТИЧКИ УСЛОВИ

АРКТИЧКИОТ МРАЗ УМИРА, ЗАКЛУЧИ ИСТОРИСКАТА НАУЧНА ЕКСПЕДИЦИЈА КОЈА ПО ЕДНА ГОДИНА СЕ ВРАТИ ДОМА

ПОЛАРНИТЕ МЕЧКИ БИ МОЖЕЛЕ ДА ИСЧЕЗНАТ ДО КРАЈОТ НА ВЕКОТ

АРКТИК ПОГОДЕН ОД НАЈВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ ВО ИСТОРИЈАТА, ИЗМЕРЕНИ 38 СТЕПЕНИ

РУСИЈА ОТКРИ НОВИ ОСТРОВИ НА АРКТИК НАСТАНАТИ ПОРАДИ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ

ИСТОРИСКАТА НАУЧНА ЕКСПЕДИЦИЈА НА АРКТИК НЕМА ДА ВИДИ СОНЦЕ ВО НАРЕДНИТЕ ПЕТ МЕСЕЦИ