Џејмс Веб

Таг
13Вести

ОТКРИЕНА НАЈСТАРАТА ЦРНА ДУПКА ДОСЕГА, ФОРМИРАНА ПРЕД 13,2 МИЛИЈАРДИ ГОДИНИ

ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“ ОТКРИ ПЛАНЕТИ ГОЛЕМИ КОЛКУ ЈУПИТЕР КОИ СЛОБОДНО ЛЕБДАТ

ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“ ГИ СНИМИ ПОСЛЕДНИТЕ ФАЗИ ОД ЖИВОТОТ НА ЕДНА ЅВЕЗДА

ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“ ГО ПРОСЛАВИ ПРВИОТ РОДЕНДЕН СО СНИМКА ОД РАЃАЊЕТО НА ЅВЕЗДИ

ЕДНА ГОДИНА ОД ЛАНСИРАЊЕТО, ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“ ГИ ОПРАВДУВА ГОЛЕМИТЕ ОЧЕКУВАЊА

ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“ ДАДЕ НОВ УВИД ВО „СТОЛБОВИТЕ НА СОЗДАВАЊЕТО“

НЕПТУН И НЕГОВИТЕ ПРСТЕНИ БЛЕСКААТ НА НОВИТЕ СНИМКИ НА ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“

ФОТОГРАФИЈА ОД ГАЛАКСИЈАТА КАКВА ШТО БИЛА ПРЕД 13 МИЛИЈАРДИ ГОДИНИ ИСПРАТИ ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“

ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“ СЕ ПАРКИРАШЕ НА ПОЗИЦИЈАТА ОД КАДЕ ШТО ЌЕ ЈА ИСТРАЖУВА ВСЕЛЕНАТА

ОД „ПЕРСЕВЕРАНС“ ДО „ЏЕЈМС ВЕБ“, 2021 БЕШЕ ГОДИНА НА ИСКЛУЧИТЕЛНИ ВСЕЛЕНСКИ ПОТФАТИ