фосили

Таг
12Вести

ВО ПЕРУ ОТКРИЕНИ ФОСИЛИ НА НАЈГОЛЕМОТО ЖИВОТНО ВО ИСТОРИЈАТА, КИТ ТЕЖОК НАД 300 ТОНИ

ФОСИЛИТЕ НА НЕКОИ ОД НАЈСТАРИТЕ ПРЕДЦИ НА ЧОВЕКОТ СЕ МИЛИОН ГОДИНИ ПОСТАРИ ОД ОНА ШТО СЕ МИСЛЕШЕ

СТАПАЛКИТЕ ОТКРИЕНИ ВО НОВО МЕКСИКО СЕ НАЈСТАРИОТ ДОКАЗ ЗА ЛУЃЕТО ВО АМЕРИКА

ПРВИТЕ ДИНОСАУРУСИ БИЛЕ МАЛИ И СЕ ХРАНЕЛЕ СО ИНСЕКТИ

ФОСИЛИ НА 10 МЕТРИ ДОЛГ МЕГАРАПТОР ПРОНАЈДЕНИ ВО АРГЕНТИНА

ПРОНАЈДЕНИ ФОСИЛИ НА ЖЕЛКА СО ГОЛЕМИНА НА АВТОМОБИЛ

ВО ЊУЈОРК ОТКРИЕНИ ФОСИЛИ НА НАЈСТАРАТА ШУМА НА СВЕТОТ

ХОМО ЕРЕКТУС, ПРВИОТ ВИД КОЈ ОДЕЛ ИСПРАВЕНО, ПРЕЖИВЕАЛ ПОДОЛГО ОТКОЛКУ ШТО СЕ МИСЛЕШЕ

ВО КАНАДА ПРОНАЈДЕНИ ФОСИЛИ НА ГАБИ СТАРИ ЕДНА МИЛИЈАРДА ГОДИНИ

ДОСЕГА НЕВИДЕНО КОЛИЧЕСТВО ФОСИЛИ СТАРИ 518 МИЛИОНИ ГОДИНИ ОТКРИЕНО ВО КИНА