Нови Сад

Таг
8Вести

СРПСКО НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ ОД НОВИ САД ГОСТУВА ВО ВЕЛЕС СО „ТАРТИФ“

НОВИ САД САКА ДА ГРАДИ МОСТОВИ НА СОРАБОТКА КАКО НОВА ЕВРОПСКА ПРЕСТОЛНИНА НА КУЛТУРАТА

НОВИ САД ПОДГОТВИ НОВОГОДИШЕН СВЕТЛОСЕН СПЕКТАКЛ ВО ЧЕСТ НА НИКОЛА ТЕСЛА

НОВИ САД ЌЕ ГРАДИ МУЗЕЈ ПОСВЕТЕН НА ЃОРЃЕ БАЛАШЕВИЌ

НОВИ САД НАЈАВИ ДЕКА ЕГЗИТ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ОВА ЛЕТО

ПОЧИНА ЃОРЃЕ БАЛАШЕВИЌ, ОМИЛЕНИОТ МУЗИЧАР И ПОЕТ КОЈ НЕ СЕ ПЛАШЕШЕ ДА КРИТИКУВА РЕЖИМИ И ВОЈНИ

НОВИ САД ЌЕ ЈА НАСЛЕДИ РИЕКА КАКО ЕВРОПСКА ПРЕСТОЛНИНА НА КУЛТУРАТА, АМА ВО 2022

СРПСКАТА ВЛАДА ГО ПРЕМЕСТИ ФЕСТИВАЛОТ ЕГЗИТ ВО АВГУСТ