паметен град

Таг
4Вести

УНЕСКО ГИ ИЗБРА ДЕСЕТТЕ ПАМЕТНИ ГРАДОВИ ЗА 2020

ФИНСКА ГРАДИ ГРАД ТОЛКУ ФУНКЦИОНАЛЕН ШТО ЖИТЕЛИТЕ ЌЕ ЗАШТЕДУВААТ ВРЕМЕ

ВО ХОЛАНДИЈА ЌЕ СЕ ГРАДИ „НАЈПАМЕТНАТА НАСЕЛБА НА СВЕТОТ“ КАКО МОДЕЛ НА ИДНО ЖИВЕЕЊЕ