сателит

Таг
16Вести

ЈАПОНИЈА ПЛАНИРА ДА ГО ЛАНСИРА ПРВИОТ ДРВЕН САТЕЛИТ ВО ВСЕЛЕНАТА

ШВЕДСКА ГО ГРАДИ ПРВИОТ ПОЛИГОН ЗА ЛАНСИРАЊЕ САТЕЛИТИ ВО ЕУ

ЛАНСИРАНА ПРВА ПРОБНА МИСИЈА ЗА СОБИРАЊЕ ВСЕЛЕНСКИ ОТПАД СО МАГНЕТИ

„ЕРБАС“ ЌЕ ГО ГРАДИ ПРВИОТ МЕЃУПЛАНЕТАРЕН ТОВАРЕН БРОД КОЈ ЌЕ ТРЕБА ДА ДОНЕСЕ КАМЕЊА ОД МАРС

КИНА ПОДГОТВЕНА ДА ГО ПРЕДИЗВИКА ГПС СО СВОЈ НАВИГАЦИСКИ СИСТЕМ

НАУЧНИЦИ ЌЕ СЕ ОБИДАТ ДА ГО НАПРАВАТ ПРВОТО ВИДЕО ВО БОЈА ОД ЦРНА ДУПКА

ИЛОН МАСК ГИ ЛАНСИРАШЕ ВО ОРБИТАТА СВОИТЕ ПРВИ 60 ИНТЕРНЕТ САТЕЛИТИ

ПОЧНУВА ЛАНСИРАЊЕТО НА САТЕЛИТИТЕ КОИ ТРЕБА ДА ЈА ПОКРИЈАТ ЦЕЛАТА ПЛАНЕТА СО ИНТЕРНЕТ

ИНДИЈА ГО ЛАНСИРАШЕ НАЈЛЕСНИОТ САТЕЛИТ НА СВЕТОТ, НАПРАВЕН ОД СТУДЕНТИ