соларна енергија

Таг
6Вести

ГЕРМАНЦИТЕ СЕ ЕВРОПСКИ ЛИДЕРИ ВО ИНСТАЛИРАЊЕТО НА СОЛАРНИ БАЛКОНИ

АЕРОДРОМОТ ВО ИСТАНБУЛ ЌЕ БИДЕ ПРВИОТ ВО СВЕТОТ КОЈ ЦЕЛОСНО ЌЕ ДОБИВА СТРУЈА ОД СОЛАРНА ЕНЕРГИЈА

БАРСЕЛОНА ГО ИНСТАЛИРАШЕ ПРВИОТ СОЛАРЕН ПЛОЧНИК ВО ШПАНИЈА

БИЛ ГЕЈТС ПОДДРЖА ПРОЕКТ ЗА ПРЕТВОРАЊЕ НА СОНЧЕВА СВЕТЛИНА ВО ИЗВОР НА СТРУЈА ЗА ТЕШКА ИНДУСТРИЈА

СВЕТОТ СЕ ВРТИ КОН ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА, ПРОИЗВОДСТВОТО ЌЕ ПОРАСНЕ ЗА 50% ВО СЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ