ДРАМСКИ ТЕАТАР СО ПРЕТСТАВАТА „МОЈОТ МАЖ“ ГОСТУВА ВО БЕЛГРАД

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Драмски театар од Скопје гостува со претставата „Мојот маж“, во режија на Нела Витошевиќ, вечерва (2 декември) во Београдско драмско позориште. На текстот на Румена Бужаровска и авторските монолози, драматизацијата ја направија Нела Витошевиќ и Викторија Рангелова-Петровска.

Во претставата играат Сара Климоска, Емилија Мицевска, Наталија Теодосиева, Сања Арсовска, Трајанка Илиева-Вељиќ, Игор Ангелов, Филип Трајковиќ и Исмет Шабановиќ.

Гостувањето на Драмски театар во Белград е во рамките на фестивалот Рута, кој се одржува во неколку градови во регионот.

Со претставата „Мојот маж“ Драмски театар гостуваше и во Местно гледалишче во Љубљана минатата година, а оваа година беше изведена во Подгорица и на Бриони (Хрватска).