ИЗЛОЖБА НА МОТОРИ И БЛУЗ СВИРКИ УТРЕ ВО СКОПЈЕ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Утре (29 јуни) од 12 до 17 часот, во Паркот на франкофонијата во Скопје ќе се одржи мотоциклистичкиот настап „Круз калт“ (Cruise Cult).

„Идејата на оваа манифестација е да ја популаризираме мотоциклистичката култура и да се претстави влијанието на мотoциклите врз културниот живот во Македонија и регионот“, велат организаторите.

Ќе има изложба на мотоцикли со неколку карактеристични примероци од секоја класа. како и перформанс на кој ќе се изработуваат цртежи на самите мотоцикли со воздушен пиштол и посебни четки.

Во музичкиот дел ќе настапат блуз бендовите „Ин д муд“ и „Кросроуд блуз бенд“.

(Фото: Фејсбук)