„МАТО НАПОЛЕТАНО“ ОД СКОПЈЕ СЕ НАЈДЕ НА 16. МЕСТО ВО ИЗБОРОТ НА НАЈДОБРИ ПИЦЕРИИ ВО ЕВРОПА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Мато Наполетано“ од Скопје се најде на 16. место во годишниот избор на 50-те најдобри пицерии во Европа. Годинашната церемонија се одржа во Мадрид.

Уживајте во автентичната италијанска кујна, од појадок до вечера, вклучувајќи аперитиви, ручек и закуски, сето тоа во прекрасен амбиент. Ова е суштината на ‘Мато Наполетано*, ресторан и пицерија што нешто повеќе од две години од отворањето се етаблираше како главно место за уживање во италијанските кулинарски традиции во Скопје. Винската листа е забележливо добро избрана, фокусирана на етикети од цела Италија“, велат организаторите на изборот.

Минатата година, „Мато Наполетано“ заврши на 25. место во истиот избор.

За најдобра пицерија во Европа е прогласена „Napoli On The Road“ во Лондон, па следуваат „Sartoria Panatieri“ во Барселона и „Via Toledo Enopizzeria“ во Виена. Во регионот највисоко котира пицеријата „Франко“ во Загреб, која е на 14. место.

(Фото: Фејсбук)