ПРЕМИЕРА НА ПРЕТСТАВАТА „ДРИМКЕЧЕР“ ВЕЧЕРВА ВО КИНО ФРОСИНА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Претставата „Дримкечер“, во продукција на Скоро театар од Скопје, вечерва ќе има премиерна изведба во кино Фросина (20 часот). Драмскиот текст е напишан од Натали Спасова, која е и режисерка заедно со Виктор Бужаров, а играат Сара Климоска, Хари Михајловски, Тамара Ристоска и Стефан Петровски.

„Дримкечер“ е дистописка претстава која ги следи соништата на четворица млади улични музичари, кои постојат во свет каде што сѐ е ограничено, но во исто време, сѐ е достапно и е на продажба.

За потребите на претставата, која се подготвуваше во Прага, ирскиот музичар Деклан Гакиен изработи музички инструменти од отпад. Тој ја напиша и музиката за претставата.