БЕСПЛАТНИ СТРИПОВИ В САБОТА ВО КНИЖАРНИЦАТА „БУНКЕР“ ВО СКОПЈЕ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Стрип книжарницата „Бункер“ в сабота по третпат ќе организира Ден на бесплатни стрипови.

Ова е најмасовниот настан во светот на стрипот, кога во специјализираните книжарници се делат бесплатни примероци. Манифестацијата првпат се одржа во САД во 2002 и потоа се прошири во многу други земји. Целта е промовирање и ширење на стрип културата.

Оваа година обезбедивме околу 700 стрипови кои ќе бидат поделени бесплатно. Во понудата е широк спектар на изданија наменети за различни возрасни групи. Во акцијата се вклучуваат и голем број домашни издавачи и поединци“, велат од „Бункер“.

Настанот ќе трае од 10 до 15 часот, односно додека не се потрошат количествата. Стриповите ќе се делат по принципот „прв дојден, прв услужен“ и секој посетител ќе има право да земе најмногу два стрипа од претходно направената листа.

Покрај бесплатните стрипови, „Бункер“ ќе понуди и 30% попуст на целокупниот асортиман.