ЗАКАЖАНА УШТЕ ЕДНА ПРЕТСТАВА НА ЗЛАТНО СЛАВЕЈЧЕ ВО ФИЛХАРМОНИЈАТА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)
Детскиот фестивал Златно славејче закажа уште една претстава за утре (18 ноември) од 14 часот во Филхармонијата. Директорот на фестивалот Бобан Јосифовски вели дека поради голем интерес е закажана уште една претстава.
Останатите ќе се одржат утре и задутре (17 и 18 ноември) од 10, 12 и 19:30 часот. Настанот кој се одржува по 53. пат е најстариот детски музички фестивал на Балканот и втор најстар во Европа.
Секоја година традиционално почнува со „Песна за Скопје (Градот убав)“ и завршува со „За сите деца“. Композитор на двете песни е Александар Џамбазов, еден од основачите на фестивалот. Текстот за „Песна за Скопје“ го напишал Бошко Смаќоски, а за „За сите деца“, Васил Пујовски, кој од почетоците бил дел од фестивалската организација.
Билетите по цена од 500 денари се продаваат онлајн и преку продажната мрежа на mktickets.mк.