ЛИЈАМ НИСОН И ПАМЕЛА АНДЕРСОН ЌЕ ГЛУМАТ ВО РИМЕЈКОТ НА КОМЕДИЈАТА „ГОЛ ПИШТОЛ“

Лос Анџелес, (Вараети)

Памела Андерсон ќе глуми со Лијам Нисон во римејкот на „Гол пиштол“, популарните комедии од крајот на 1980-тите и почетокот на 1990-тите. Режисер ќе биде Акива Шафер.

Оригиналниот филм се базираше врз серијата „Полициски одред“, што траеше само шест епизоди во 1982 и го следеше неспособниот детектив Френк Дребин (Лесли Нилсен), кој на крајот сепак успева да ги фати криминалците и да го спаси денот. Во улогата на Дребин ќе биде Лијам Нисон, додека Памела Андерсон ќе ја замени Присила Присли.

Засега не е познато дејството на филмот, што „Парамаунт“ планира да го објави во јули 2025.