СРПСКИОТ РЕЖИСЕР СРЃАН ДРАГОЈЕВИЌ ЌЕ ПРОМОВИРА КНИГА ВО СКОПЈЕ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Српскиот режисер Срѓан Драгојевиќ ќе биде гостин на Саемот на книга во Скопје, кој почнува утре (18 април) во салата „Борис Трајковски“.

Драгојевиќ ќе ја промовира својата книга „Чат-пат е добро да се читне некоја книга за да не се испадне глупав во друштво“, прво во „Бистро комедија“ в петок од 19:30 часот, а гостин на Саемот ќе биде в сабота од 12 до 14 часот, најави издавачкиот центар „Три“.

Во ноември минатата година, во Србија излезе реиздание на стихозбирката која првпат беше објавена во 1990-тите. Како што вели самиот автор во предговорот, „секое дело има свое сидро во ерата во која е создадено, а ерата во која се создадени овие песни била навистина интересна“. Песните се напишани од 1982 до 1988 и го отсликуваат духот на тоа време и младешкиот бунт на тогаш 20-годишниот Драгојевиќ.