„ПАНДА 5“, НОВИОТ БЕНД НА ТОНИ КИТАНОВСКИ, ГО ПРОМОВИРА ПРВИОТ АЛБУМ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

„Панда 5“, новата група на џез гитаристот Тони Китановски, вечерва ќе го промовира својот дебитантски албум, насловен „Big City Scare“.

Тоа ќе биде и своевидна најава на 37. издание на Скопскиот џез фестивал, на којшто албумот ќе биде и концертно изведен, на последната вечер на 21 октомври, кога Китановски ќе одбележи и три децении присуство на музичката сцена.

Покрај Китановски, во „Панда 5“ членуваат и Кирил Кузманов (алт саксофон), Трајче Велков (труба), Кирил Туфекџиевски (контрабас) и Виктор Филиповски (тапани). Продуцент на албумот е Ален Хаџи-Стефанов.

Промоцијата на албумот, кој содржи седум композиции и е 42. издание на Скопски џез фестивал, ќе се одржи во арт-кафето „Менада“ во Скопје, со почеток во 20.30 часот.