ПРВИОТ АЛБУМ НА „ПЕРИЈА“ Е 50. ИЗДАНИЕ НА ИЗДАВАЧКАТА КУЌА „ШАРЛА“

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Независниот музички издавач „Шарла“ стигна до бројката од 50 објавени албуми. Јубилејното издание е првиот миниалбум на скопската група „Перија“, насловен „Кокало“, кој содржи четири песни.

„Перија“ е женско трио што го сочинуваат Катерина Димитровска, Леа Милиновиќ и Филис Синаноска, чија музика има корени во балканските традиции и е под силно влијание на ориенталниот звук. Ова се доловува преку автентичниот звук на традиционалните инструменти уд, тамбура, бендир и кемане.

„Шарла“ успеа да го создаде својот богат каталог за само шест години постоење.