ТИКТОК ЌЕ ЈА ЗГОЛЕМИ ДОЛЖИНАТА НА ВИДЕАТА ОД ЕДНА НА ТРИ МИНУТИ

Њујорк, (АФП)
The TikTok logo is seen on an iPhone 11 Pro max in this photo illustration in Warsaw, Poland on September 29, 2020. The TikTok app will be banned from US app stores from Sunday unless president Donald Trump approves a last-minute deal between US tech firm Oracle and TikTok owner ByteDance. US authorities say the Chinese video sharing app threaten national security and could pass on user data to China. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

ТикТок ќе им дозволи на корисниците да објавуваат видеа од најмногу три минути, зголемувајќи ја нивната должина со цел да биде чекор понапред од конкуренцијата.

„Со подолги видеа, креаторите добиваат платно за нови и проширени типови содржини на ТикТок, а повеќе простор ќе им овозможи флексибилност“, изјави менаџерот за производи во компанијата, Дру Кирхоф.

Сегашниот лимит е 60 секунди, а новата опција ќе биде пуштена во наредните недели.

ТикТок е една од најпопуларните апликации на светот, со една милијарди корисници, од кои 100 милиони во САД. Доналд Трамп неуспешно се обиде да ја забрани во САД, бидејќи нејзин сопственик е кинеска компанија.