ПАВИЛЈОН СО ДОМИНО ЕФЕКТ ВО САД ГИ КАНИ СТУДЕНТИТЕ ДА СЕ ДРУЖАТ

Њујорк, (Дезин)

Архитектонското студио БИГ го заврши проширувањето на школата за бизнис на Универзитетот Масачусетс, давајќи му изглед на домино коцки како паѓаат.

Новиот павилјон од 6.503 квадратни метри е додаден на оригиналната зграда од 1964 година, со цел да обезбеди пофлексибилен простор за студентите и за нивните активности.

Новиот павилјон е додаден на оригиналната зграда, изградена во 1964 (Фото: Дезин)

Сместена до трговскиот центар на кампусот, кружното дополнување се протега од северната и источната фасада на постојната правоаголна зграда и се обвиткува околу дворот.

„Фасадата е повлечена во домино ефект, за да создаде великодушна покана од трговскиот центар до просторот за учење. Трговскиот центар и дворот формираат форум во кој студентите, факултетот и професијата можат да се запознаваат и мешаат. Така се мешаат општеството и образованието”, вели Ингелс.