ЏУДИ ДЕНЧ СТАНА НАЈВОЗРАСНАТА ЛИЧНОСТ НА НАСЛОВНАТА СТРАНИЦА НА „ВОГ“

Лондон, (Гардијан)

Актерската легенда Џуди Денч вели дека одбива да размислува за значењето на зборот пензија, додека ја краси насловната страница на најновиот број на британското издание на „Вог“.

Осумдесет и петгодишната Денч е највозрасната личност која се нашла на насловната страница на ова модно списание, при што го урна рекордот на Џејн Фонда, на која тоа ѝ успеало на 81 година.

„Не сакам да размислувам за моите години. Не ми се допаѓа тоа што имам 85 години, но не мислам на тоа. Велат дека возраста е став“, вели оскаровката.

Денч, чиј сопруг Мајкл Вилијамс почина од рак во 2001 година, сега живее со 77-годишниот екологист Дејвид Милс, а првата тетоважа ја направила на 81 година.

„Редовно добивам сценарија за филмови. Сѐ уште го чекам денот кога ќе играм лик за кој сите мислат дека е вистинска светица, а таа всушност убива луѓе“, вели Денч за јунското издание на британски „Вог“.