СТОТИЦИ ТАРАНТУЛИ И БУБАЧКИ СЕ ГЛАВЕН ДЕКОР ВО БАР ВО ШАНГАЈ

Шангај, (Дезин)

Тарантули и бубачки затворени во мали кутии налик на соби претставуваат декорација на бар во Шангај, дело на локалното дизајнерско студио „Ателје Икс-Ју“. Тие велат дека го дизајнирале барот „Џеј Бороски“ за да ја одразат страста на сопственикот кон инсекти.

Фото: Дезин

Шанкот долг 12 метри доминира во барот и рамка со решетки од тиково дрво се движи од зад шанкерот кон таванот, а во секој простор налик на соба има по една бубачка. Вкупно се 1.254.

Има и ѕид со стаклени тули, во кои има блокови со 42 тајландски црни тарантули.