САКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ НА РАЈСКИ ОСТРОВ? УСЛОВ Е ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА 55 МАЧКИ

Атина, (Би-Би-Си)

Кој не би сакал да се откаже од сè и да се пресели на рајски остров?

Сега го можете токму тоа, сè додека сакате мачки, и тоа многу мачки.

Идиличниот грчки остров Сирос нуди работа во своето светилиште за мачки, заедно со сместување, поглед на Егејското Море и со моментална бројка од 55 мачки.

Ни малку изненадувачки, огласот привлече голем интерес откако првпат беше објавен во почетокот на месецот и преку 200 луѓе ѝ испратиле мејл на сегашната сопственичка Џоан Бауел. Но, не секој е погоден да го води светилиштето.

Бауел бара некого над 45 години, кој не само што сака мачки, туку и знае „како да фати или да се справи со дива или недруштвена мачка“.

„Тоа значи дека треба да познавате мачкина психологија и да имате вештини да им зборувате“, вели Бауел.

И тоа не е единствената работа од сништа што моментално кружи на интернет.

Можете да бидете и дегустатор на „нутела“ во Италија, за што не се бара претходно искуство или управник на живописно велшко село.