„ВОГ“ СО БЕЛА НАСЛОВНА СТРАНИЦА ВО ЧЕСТ НА МЕДИЦИНСКИТЕ ЛИЦА

Милано, (Вог)

За првпат во историјата на најпрестижното модно списание, италијанското издание на „Вог“ има целосно бела насловна страница, како реакција на пандемијата на коронавирусот.

„Првенствено, белата боја значи почит. Бела боја е повторно раѓање, светло после мрак, резиме на сите бои. Белата е бојата на униформата на оние кои спасуваат животи додека ги ризикуваат своите. И над сѐ, белата боја не значи предавање, тоа е празна страница која допрва треба да се пополни, насловна страница на приказна која допрва треба да почне“, вели уредникот Емануеле Фарнети.

Априлското издание е веќе во продажба, а бесплатно може да се симне од веб-страницата на списанието.