Антарктик

Таг
20Вести

ИРЕЦОТ ШОН ТОБИН ГО ИСТРЧА НАЈБРЗИОТ МАРАТОН НА АНТАРКТИК ДОСЕГА

ЛЕГЕНДАРЕН БРОД ПРОНАЈДЕН НА ДНОТО НА АНТАРКТИЧКОТО МОРЕ 107 ГОДИНИ ОТКАКО ПОТОНА

ВО ЗАМРЗНАТОТО АНТАРКТИЧКО МОРЕ ОТКРИЕНА НАЈГОЛЕМАТА КОЛОНИЈА НА РИБИ НА СВЕТОТ

РЕДОК АНТАРКТИЧКИ ПИНГВИН ЗАВРШИЛ НА 3.000 КМ ОДДАЛЕЧЕНИОТ НОВ ЗЕЛАНД

НА АНТАРКТИК СЕ СОЗДАДЕ НАЈГОЛЕМАТА САНТА НА СВЕТОТ, РЕЧИСИ ЧЕТИРИ ПАТИ Е ПОГОЛЕМА ОД ЊУЈОРК

СЕ ГУШКААТ ЗА ДА ПРЕЖИВЕАТ – ГЕРМАНСКИ ФОТОГРАФ ПОМИНАЛ ДВЕ ЗИМИ СО 10.000 ПИНГВИНИ НА АНТАРКТИК

НАЈГОЛЕМАТА САНТА НА СВЕТОТ ИМ СЕ ЗАКАНУВА НА ОГРОМНИТЕ КОЛОНИИ НА ПИНГВИНИ И ФОКИ НА ОСТРОВОТ САУТ ЏОРЏИЈА

ДЕЛОВИ НА АНТАРКТИК СТАНУВААТ ЗЕЛЕНИ ПОД ВЛИЈАНИЕ НА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

ПРОНАЈДЕНИ ДОКАЗИ ДЕКА АНТАРКТИК ВО ДАЛЕЧНО МИНАТО БИЛ ПРЕКРИЕН СО ДОЖДОВНА ШУМА

АНТАРКТИК Е ЕДИНСТВЕН КОНТИНЕНТ БЕЗ КОРОНАВИРУС