Битола

Таг
41Вести

САШО СТАВРЕВ ЈА ДОЛОВУВА ПЕЛИСТЕРСКАТА ЗИМСКА РАПСОДИЈА СО СВОИТЕ ФОТОГРАФСКИ РАЗГЛЕДНИЦИ

СТУДЕНТИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА ИМ ТРЕБА ПОВЕЌЕ ПРАКСА, ФАКУЛТЕТИТЕ СЕ БОРАТ ДА ГИ ЗАДРЖАТ ИНЖЕНЕРСКИТЕ КАДРИ

ПОРТУГАЛСКИ И БАЛКАНСКИ ЗВУЦИ ЌЕ ПРЕВЛАДУВААТ НА 14. ФЕСТИВАЛ НА МУЗИКА ОД СВЕТОТ ВО БИТОЛА

НЕЗАВИСНОТО ТЕАТАРСКО ЗДРУЖЕНИЕ „ШТРИХ“ УТРЕ ВО БИТОЛА ЌЕ ЈА ИМА ПРВАТА ПРЕМИЕРА

ДЕТСКА ПОЕЗИЈА НАЈТЕШКО СЕ ПИШУВА, ВЕЛИ БИТОЛСКИОТ ЛЕКАР АЛЕКСАНДАР ТРАЈКОВСКИ ЗА СВОЈАТА НОВА КНИГА

ВОЗЕТЕ СЕ СО АВТОБУС ВО БИТОЛА И ЧИТАЈТЕ ПОЕЗИЈА

ЛАДИНО ПЕЈАЧКАТА СО БИТОЛСКИ КОРЕНИ САРА АРОЕСТЕ СНИМИ АЛБУМ ЗА БИТОЛА

ЈУБИЛЕЈНИОТ 40. МОНМАРТР БЕЗ МЛАДИТЕ ЛИКОВНИ ТВОРЦИ ОД ЦЕЛ СВЕТ, НО ЌЕ ЦРТААТ БИТОЛЧАНИ И ДЕЦАТА ОД ГРАДОТ

СО „МОЛИТВА ПО ДОСТОЕВСКИ“ ПУБЛИКАТА СЕ ВРАЌА ВО БИТОЛСКИОТ ТЕАТАР

НАСТАВНИЧКАТА ЖАНЕТА ТОШЕВСКА Е ЧИТАТЕЛ НА ГОДИНАТА ВО БИТОЛА, ЛАНИ ПРОЧИТАЛА 71 КНИГА ОД ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА