брод

Таг
15Вести

ЗАВРШИ ИЗГРАДБАТА НА НАЈГОЛЕМИОТ КРУЗЕР НА СВЕТОТ, ЌЕ МОЖЕ ДА ПРИМИ РЕЧИСИ 8.000 ЛУЃЕ

ПОТОНАТ БРОД ОД 15. ВЕК ЌЕ СЕ СОСТАВУВА КАКО НАЈГОЛЕМАТА 3-Д СЛОЖУВАЛКА НА СВЕТОТ

ОТКРИЕНИ НАЈДЛАБОКИТЕ ОСТАТОЦИ ОД БРОД НА СВЕТОТ, КОЈ ЛЕЖИ НА 6.895 МЕТРИ

ЛЕГЕНДАРЕН БРОД ПРОНАЈДЕН НА ДНОТО НА АНТАРКТИЧКОТО МОРЕ 107 ГОДИНИ ОТКАКО ПОТОНА

АМСТЕРДАМ ТЕСТИРА САМОВОЗЕЧКИ ЕЛЕКТРИЧНИ ПЛОВИЛА ЗА ПРЕВОЗ НИЗ КАНАЛИТЕ

СПЕЦИЈАЛНА ПОДМОРНИЦА СЕ СПУШТИ ДО НАЈДЛАБОКИТЕ ОСТАТОЦИ ОД БРОД НА СВЕТОТ

НОРВЕШКА ПО 100 ГОДИНИ ПРВПАТ ИСКОПУВА ГОЛЕМ ВИКИНШКИ БРОД, СЕ ВЕРУВА ДЕКА БИЛ ЗАКОПАН ЗА КРАЛ

ОСТАТОЦИТЕ ОД НАЦИСТИЧКИ БРОД ПРОНАЈДЕНИ ПОКРАЈ ПОЛСКА МОЖЕБИ ЌЕ ЈА РЕШАТ МИСТЕРИЈАТА НА КИЛИБАРНАТА СОБА

„ЕРБАС“ ЌЕ ГО ГРАДИ ПРВИОТ МЕЃУПЛАНЕТАРЕН ТОВАРЕН БРОД КОЈ ЌЕ ТРЕБА ДА ДОНЕСЕ КАМЕЊА ОД МАРС

БРОД ШТО ПОТОНАЛ ПРЕД 2.500 ГОДИНИ ЌЕ БИДЕ ГЛАВНАТА АТРАКЦИЈА НА ПРВИОТ ПОДВОДЕН МУЗЕЈ ВО ГРЦИЈА