фосил

Таг
13Вести

ОТКРИЕНИ ФОСИЛИ НА НАЈГОЛЕМИОТ РЕПТИЛ КОЈ НЕКОГАШ ПЛИВАЛ ВО МОРИЊАТА

ФОСИЛ ПРОНАЈДЕН ВО КИНА ОТКРИ ПЕТ МЕТРИ ДОЛГ „ЗМЕЈ“ СТАР 240 МИЛИОНИ ГОДИНИ

ОСТАТОЦИ ОД 83 МИЛИОНИ ГОДИНИ СТАРА ЖЕЛКА ГОЛЕМА КОЛКУ ПОМАЛ АВТОМОБИЛ ОТКРИЕНИ ВО ШПАНИЈА

РЕШЕНА МИСТЕРИЈАТА НА 500 МИЛИОНИ ГОДИНИ СТАРОТО СУШТЕСТВО БЕЗ АНУС

ЗАБИ ПРОНАЈДЕНИ ВО БУГАРИЈА ОТКРИВААТ ДЕКА ПАНДИ ЖИВЕЕЛЕ ВО ЕВРОПА ВО МИНАТОТО

НАЈСТАРИОТ ПОЗНАТ ЖИВОТИНСКИ ПРЕДАТОР ИМЕНУВАН СПОРЕД ДЕЈВИД АТЕНБОРО

РЕДОК СКЕЛЕТ НА КИТ СТАР ИЛЈАДНИЦИ ГОДИНИ ОТКРИЕН ВО ТАЈЛАНД

12-ГОДИШЕН КАНАЃАНЕЦ ОТКРИ КОСКИ ОД РЕДОК ДИНОСАУРУС СТАРИ 69 МИЛИОНИ ГОДИНИ

ЦЕЛОСНО ЗАЧУВАН ФОСИЛ НА ТИРАНОСАУРУС ПРОДАДЕН НА АУКЦИЈА ЗА РЕКОРДНИ 31,8 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

ОТКРИЕН ФОСИЛ НА НАЈСТАРАТА ПТИЦА НА СВЕТОТ