јаглероден диоксид

Таг
6Вести

ДАНСКА ЌЕ УВЕЗУВА ЈАГЛЕРОДЕН ДИОКСИД И ЌЕ ГО СКЛАДИРА ВО СЕВЕРНОТО МОРЕ

ИСЛАНД ГО ОТВОРИ НАЈГОЛЕМИОТ ПОГОН НА СВЕТОТ ЗА СОБИРАЊЕ ЈАГЛЕРОДЕН ДИОКСИД ОД ВОЗДУХОТ

ЕМИСИИТЕ НА СТАКЛЕНИЧКИТЕ ГАСОВИ ДОСТИГНАА НОВИ РЕКОРДИ ВО 2018

ТЕРЕНСКИТЕ ВОЗИЛА СТАНАЛЕ ВТОР НАЈГОЛЕМ ЗАГАДУВАЧ НА СВЕТОТ

ОБЛЕКА ОД АЛГИ КОЈА ГО ПРОЧИСТУВА ВОЗДУХОТ ПРЕКУ ФОТОСИНТЕЗА

ОД ПРВИОТ ДЕН НА ЗЕМЈАТА ВО 1970, НИВОТО НА ЈАГЛЕРОДЕН ДИОКСИД ПОРАСНАЛО КАКО НИКОГАШ ЗА 800.000 ГОДИНИ