Кенија

Таг
11Вести

ВО КЕНИЈА ОТКРИЕНИ НЕКОИ ОД НАЈСТАРИТЕ КАМЕНИ АЛАТКИ КОРИСТЕНИ ОД ЛУЃЕТО

КЕНИЈКА ПРОГЛАСЕНА ЗА НАЈДОБРА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА НА СВЕТОТ И ОСВОИ 250.000 ДОЛАРИ

НАЏИН И ФАТУ – ПОСЛЕДНИТЕ СЕВЕРНИ БЕЛИ НОСОРОЗИ НА СВЕТОТ

НАУЧНИЦИ СОЗДАЛЕ ЕМБРИОН НА РЕЧИСИ ИСЧЕЗНАТ ВИД НОСОРОГ ОД КОЈ СЕ ОСТАНАТИ САМО ДВЕ ЖЕНКИ

КАКО ДА СУМ ПРВ ЧОВЕК НА МЕСЕЧИНАТА, ИЗЈАВИ ЕЛИУД КИПЧОГЕ ОТКАКО ПРВ ВО ИСТОРИЈАТА ИСТРЧА МАРАТОН ЗА ПОМАЛКУ ОД ДВА ЧАСА

ПРОФЕСОР ОД КЕНИЈА КОЈ СО ПЛАТАТА ПОМАГА СИРОМАШНИ УЧЕНИЦИ ДОБИ МИЛИОН ДОЛАРИ КАКО НАЈДОБАР УЧИТЕЛ НА СВЕТОТ

БРИТАНСКИ ФОТОГРАФ ПОМИНА ЕДЕН МЕСЕЦ СО ПОСЛЕДНИТЕ ГОЛЕМИ СЛОНОВИ НА АФРИКА (ФОТОГАЛЕРИЈА)

МИТСКИ ЦРН ЛЕОПАРД СНИМЕН ВО АФРИКА ЗА ПРВПАТ ОД 1909 ГОДИНА

ЛОКАЦИИ ВО КЕНИЈА, ОМАН И САУДИСКА АРАБИЈА ЗАШТИТЕНИ ОД УНЕСКО