пушење

Таг
11Вести

НОВ ЗЕЛАНД ГО УСВОИ ПРВИОТ ЗАКОН ЗА ЦИГАРИ ЧИЈА ЦЕЛ Е ДА СЕ ЗАБРАНИ ПУШЕЊЕТО ЗА СЛЕДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ

САД ПЛАНИРААТ ДА ГО НАМАЛАТ НИКОТИНОТ ВО ЦИГАРИТЕ ЗА ДА НЕ СОЗДАВААТ ЗАВИСНОСТ

ТУТУНСКИТЕ КОМПАНИИ ЌЕ ПЛАТАТ 80 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ДА СЕ ИСЧИСТИ ФРАНЦИЈА ОД ОТПУШОЦИ ОД ЦИГАРИ