шерпас

Таг
7Вести

НОРВЕЖАНКАТА ХАРИЛА И НЕЈЗИНИОТ ВОДИЧ ГИ ИСКАЧИЈА СИТЕ 14 ВРВА ПОВИСОКИ ОД 8.000 МЕТРИ ЗА РЕКОРДНИ 92 ДЕНА

ШЕРПАСКИ ВОДИЧ ГО ИЗРАМНИ РЕКОРДОТ ОД 26 ИСКАЧУВАЊА НА МОНТ ЕВЕРЕСТ

НЕПАЛСКИ ШЕРПАС ИСПИША ИСТОРИЈА ОТКАКО ПО ВТОРПАТ ГИ ИСКАЧИ СИТЕ 14 ВРВА ПОВИСОКИ ОД 8.000 МЕТРИ

НЕПАЛСКИ ШЕРПАС ГО ИСКАЧИ МОНТ ЕВЕРЕСТ ПО РЕКОРДЕН 26. ПАТ

НЕПАЛСКИ ШЕРПАС ГО ИСКАЧИ МОНТ ЕВЕРЕСТ ПО РЕКОРДЕН 25. ПАТ

НЕПАЛСКИ ШЕРПАС ГО ИСКАЧИ МОНТ ЕВЕРЕСТ ДВАПАТИ ЗА СЕДУМ ДЕНА

ШЕРПАСКИ ВОДИЧ ПО РЕКОРДЕН 23. ПАТ СЕ КАЧИ НА МОНТ ЕВЕРЕСТ