БОЕМСКИ ВИНСКИ САЛОН ЗА ПРВПАТ ВО БИТОЛА

Битола, (СМАРТ СДК.МК)

Народниот театар Битола ќе биде домаќин на првото издание на Боемски вински салон. Настанот ќе се одржува во холот на театарот, а се отвора денеска во 15 часот.

„Сакаме на Битола и Пелагонискиот регион да им понудиме еден нов настан, на кој подобро ќе се запознаеме со малите производители на вино, ќе ги слушнеме нивните вински приказни и на кој ќе може да се дегустираат вина направени со страст. На овој начин сакаме да ја градиме винската култура во нашиот регион и да едуцираме за поднебјето, зачувувањето на локалниот биодиверзитет на лозјата и за техниките на производство на вино“, вели организаторот „Слоу фуд Битола“.

Ж. ЗДРАВКОВСКА