„ДИШИ“ ПРЕМИЕРНО ДЕНЕС НАПЛАДНЕ ВО ДРАМСКИ ТЕАТАР

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Денес во 12 часот во Драмски театар премиерно ќе се изведе претставата „Диши“, по текст на Данкан Мекмилан во режија на Димче Николовски-Димсата. Станува збор за дуодрама со Јасмина Василева и Димитрија Доксевски.

„’Диши’ е прекрасен предизвик кој не дозволува да му се доближиш без сериозно истражување на повеќе области при сценската реализација. Секое истражување мора во себе да содржи и преиспитување. Диши како да живее низ преиспитување. Прекрасен процес, супер соработници, едноставно уживање. Се надевам дека и публиката ќепочувствува барем еден дел од тоа наше уживање“, вели режисерот.

Сценографијата е на Илија Николовски, а костимите на Раде Василев.