МАКЕДОНИЈА СЕ БЛИЖИ КОН БРОЈКАТА ОД 1.000 ЗАРАЗЕНИ СО КОРОНАВИРУС

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Македонија се ближи кон бројката од 1.000 заразени со коронавирус, додека на светско ниво беше помината границата од два милиона.

  • Во последните 24 часа во земјата се потврдени нови 66 случаи на коронавирус, бројка која значително варира од ден за ден, имајќи предвид дека вчера беа 22 помалку.
  • Повеќе од месец и половина од првиот регистриран пациент, Македонија се ближи кон границата од 1.000 заразени и денеска е на 974, од кои најмногу во Скопје (339) и Куманово (262).
  • Повторно најмногу нови случаи има во Куманово – 27, па следуваат Скопје со 10, Струга со шест, Тетово со пет, Прилеп со четири, Охрид, Кочани и Штип со по три, Велес и Неготино со по два и еден во Гостивар.
  • КОВИД-19 досега однесе 45 животи во Македонија, вклучувајќи 76-годишна пациентка од Скопје, чиј позитивен тест бил потврден денеска, два дена откако починала.
  • Излекувани се уште 12 заболени, а вкупно 98 досега.
  • Од денеска, на светот има повеќе од два милиона заразени со коронавирус, од кои над 130.000 починале, а излекувани се речиси 500.000.