НОВИНАРОТ САШО КУЗМАНОВСКИ ГО ПРОМОВИРА СВОЈОТ ВТОР ТРИЛЕР РОМАН „БАХУС“

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Вториот роман на спортскиот новинар Сашо Кузмановски насловен „Бахус“ ќе биде промовиран утре (9 февруари) во книжарницата „Литература.мк“ во трговскиот центар „Дајмонд“ во Скопје, со почеток во 19 часот. Книгата е издание на „Арс либрис“, дел од „Арс ламина – публикации“.

„Бахус“ е втор, но независен дел од предвидената трилогија на Кузмановски, чиј главен лик е полицискиот инспектор Јован Ингилизов-Џовани. Книгата доаѓа три години по неговиот дебитантски криминалистички роман „Афера во музејот на пари“.

Кузмановски (1979) дипломирал новинарство на Правниот факултет во Скопје и повеќе од две децении работи како спортски новинар и коментатор. Од 2001 е програмски уредник на Спортското радио „90,3 ФМ“, каде што работи и денес.