ПРЕМИЕРА НА НЕЗАВИСНАТА ПРЕТСТАВА „ВИЛИЦАТА НА ИБЕН БАЈЕРС“ ВО НОБ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Претставата „Вилицата на Ибен Бајерс“ од Филип Грујиќ, во режија на Борис Василески, премиерно ќе се изведе вечерва од 20 часот на Малата сцена во Националната опера и балет (НОБ).

Продуцент на претставата е Андреа Маркоска, драматург Стефан Миленков, костимографијата е на Марта Дојчиновска, сценографијата на Ненад Тонкин, а музиката ја напиша Сашко Костов. Во претставата играат Марјан Наумов, Гоце Андонов, Благојчо Стојанов, Ава Хусеини, Томислав Давидовски, Катерина Јовановиќ, Ана Грамосли и Јанка Лефкова.

Екипата вели дека „Вилицата на Ибен Бајерс“ сведочи за извонредниот подем и трагичниот пад на Ибен Бајерс, човек обземен од амбиции и заробен од смртоносна привлечност.

„Претставата навлегува во вистинската приказна за протагонистот, харизматичен индустријалец чиј живот добива судбоносен пресврт кога ќе наиде на моќен напиток“, вели тимот.