РЕВИЈА НА МАКЕДОНСКИ ФИЛМОВИ ОД ИЗМИНАТИВЕ 17 ГОДИНИ ВО СИНЕПЛЕКС

Скопје, (СМАРТ.СДК.МК)

Од 13 до 19 септември во киното Синеплекс ќе се одржува „Ревија на македонски филм“.

Филмската ревија ги содржи речиси сите долгометражни филмови издадени во периодот од 2001 до 2018 година и неколку краткометражни издадени во текот на овие години.

Меѓу филмовите се „Прашина“ и „Мајки“ на режисерот Милчо Манчевски, „До балчак“ на Столе Попов, „ Исцелител“ на Ѓорче Ставрески, „Година на мајмунот“ на Владимир Блажевски, „Трето полувреме“ на Дарко Митревски.

Оваа ревија е прва од ваков карактер на репертоарот на Синеплекс , а цената на билетот за секоја проекција е 100 денари.