СЕДУМ ГОДИНИ Е ГРАНИЧНА ВОЗРАСТ ЗА ВЕРУВАЊЕ ВО ДЕДО МРАЗ, КАЖА ТРАМП ВО БОЖИЌНИТЕ РАЗГОВОРИ СО ДЕЦА

Вашингтон, (АП)

„Дедо Мраз е над Сахара“, му одговори Доналд Трамп на еден млад јавувач во Белата куќа, кој се обидувал да дознае кога ќе го добие своето пакетче.

Американскиот претседател и првата дама Меланија Трамп и овој Божиќ беа на директна телефонска линија со деца, помагајќи им да го следат патувањето на Дедо Мраз, за што Трамп подоцна кажа дека му е една од најомилените традиции.

Сепак, во еден момент, тој го доведе во прашање постоењето на Дедо Мраз.

„Дали сѐ уште веруваш во Дедо Мраз?“, го прашал Трамп седумгодишното момче Колман и додал:

„Затоа што, седум години е гранична возраст. Како и да е, ти само уживај“.

Програмата за следење на Дедо Мраз стана божиќна традиција, откако во 1955 година едно дете по грешка се јавило во командата на американската воздушна одбрана и побарало да зборува со него.

Работата на програмата не беше погодена од неодамнешното затворање на владата, бидејќи ја водат волонтери во воздушната база „Питерсон“ во Колорадо.