СКОПСКАТА ЗООЛОШКА ГРАДИНА ОД УТРЕ ПОВТОРНО ОТВОРЕНА ЗА ЈАВНОСТ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

По повеќе од два месеца, скопската Зоолошка градина утре повторно ги отвора своите врати за посетители. Работното време ќе биде од девет до 18 часот, бројот на посетители ќе биде ограничен, а поради сѐ уште присутниот коронавирус, ќе важат и некои нови протоколи за работа и однесување.

„Носење маска ќе биде задолжително, иако станува збор за отворен простор, а при шетање низ градината посетителите треба да одржуваат дистанца. Строго е забрането хранење и доближување до животните и не смеат да се користат летниковците и игралиштата“, рекоа од Зоолошката градина.

Таа беше затворена во средина на март и посетителите сега ќе ги дочека едно ново живеалиште, откако неодамна пристигнаа фламингата. Нови жители наскоро ќе станат и пингвини и алпаки, а летово треба да се отвори и Дино паркот.