ДЕН ЕЈКРОЈД ПОТВРДИ ДЕКА ПО 30 ГОДИНИ СЕ ВРАЌА ВО „ИСТЕРУВАЧИ НА ДУХОВИ“

Лос Анџелес, (Вараети)
GHOSTBUSTERS, Harold Ramis, Dan Aykroyd, Bill Murray, 1984.

Ден Ејкројд потврди дека ќе се појави во новата верзија на „Истерувачи на духови“, што ќе излезе во јули 2020 година. Сега веќе 67-годишен, тој ќе ја повтори улогата на д-р Реј Стенц од првите два дела од 1984 и 1989, во кои беше дел од оригиналната екипа истерувачи со Бил Мареј, Ерни Хадсон и покојниот Харолд Рамис.

„Веќе не снимам толку филмови, но сега се прави овој нов филм ‘Истерувачи на духови‘ и јас мора да бидам во него. Синот на Иван Рајтман го прави третиот дел и во него ќе има доста од оригиналната екипа и млади ѕвезди“, изјави Ејкројд, додавајќи дека се надева дека и Бил Мареј ќе се приклучи.

Иван Рајтман ги режираше првите два филма, а „Истерувачи на духови 2020“, кој важи за директно продолжение, е дело на неговиот син Џејсон.