НОВИОТ ФИЛМ НА ВУДИ АЛЕН ЌЕ ГО ОТВОРИ ФЕСТИВАЛОТ ВО САН СЕБАСТИЈАН

Мадрид, (АФП)

Новата романтична комедија на Вуди Ален, „Rifkin’s Festival“, ќе го отвори фестивалот во Сан Себастијан во септември, а тоа ќе биде и негова светска премиера.

Филмот се снимаше лани, а приказната е за американска двојка која доаѓа на меѓународен филмски фестивал и е опиена од магијата на филмот и од шармот и убавината на Шпанија. Во главни улоги се оскаровецот Кристоф Валц и Џина Гершон и тоа е 51. филм во кариерата на 84-годишниот американски режисер.

И покрај неизвесноста околу голем број филмски настани поради пандемијата на коронавирусот, шпанскиот фестивал планира да почне во предвидениот термин, 18 септември и да трае до 25-ти.