БИЛИ АЈЛИШ НАЈАВИ СВЕТСКА ТУРНЕЈА СО 81 КОНЦЕРТ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Били Ајлиш најави светска турнеја која ќе следи по излегувањето на нејзиниот трет студиски албум „Hit Me Hard And Soft“. Турнејата ќе почне наесен и ќе има 81 концерт на три континенти.

Двократната оскаровка ќе го одржи првиот концерт на 29 септември во Канада, во февруари следната година ќе дојде во Австралија, а во Европа ќе пристигне во април. Ајлиш нема да настапи во регионот, туку ќе може да се види во живо во Австрија, Италија и Полска, меѓу другите. Продажбата на билети почнува на 3 мај.

Новиот албум на Ајлиш излегува на 17 мај.

(Фото: Гети)