ПО 13 ГОДИНИ ЧЕКАЊЕ, НОВИОТ АЛБУМ НА „ТУЛ“ ИЗЛЕГУВА НА 30 АВГУСТ

Њујорк, (НМЕ)

По повеќе од една деценија чекање, фановите оваа година конечно ќе добијат нов албум од „Тул“.

Една од најпочитуваните рок групи на денешнината потврди дека албумот насловен „Fear Inoculumизлегува на 30 август и тој доаѓа 13 години по неговото четврто студиско издание „10.000 денови“.

Бендот преку Инстаграм им се заблагодари на фановите за трпението, додавајќи дека други детали за албумот дополнително ќе бидат објавени.

Познати по својата комплексна прогресивна музика, „Тул“ издаде четири албуми од 1993 до 2006 година, а потоа настапи долга пауза, што се должеше на креативни, лични и правни проблеми.