„СИНТЕЗИС“ ОДБЕЛЕЖУВА 25 ГОДИНИ КАРИЕРА СО КОНЦЕРТ ВО СКОПЈЕ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Една од водечките македонски етногрупи „Синтезис“ ќе одбележи 25 години постоење со вечерашниот концерт во Скопје, што ќе се одржи на платото пред Национална опера и балет, со почеток во 20 часот.

Во досегашната кариера, „Синтезис“ има објавено осум албуми и настапено на речиси сите континенти, станувајќи еден од најголемите промотори ма македонската традиционална музика во светот.

Специјални гости на вечерашниот концерт ќе бидат Влатко Стефановски и Наум Петрески.