СЕ РАДУВАМ ШТО ДВАПАТИ ЌЕ ИГРАМ ВО МЈУЗИКЛ НА ДОМАШЕН ТЕРЕН, ВЕЛИ ТИЈАНА ДАПЧЕВИЌ ПРЕД СКОПСКАТА ПРЕМИЕРА НА „ВЕСЕЛИТЕ ДЕВОЈКИ“

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Мјузиклот „Веселите девојки“ со Тијана Дапчевиќ во една од главните улоги ќе се игра и вторпат во Филхармонијата на 24 март, откако се распродаде првата претстава на 23 март. Заедно со Дапчевиќ, во мјузиклот играат и Маја Брукнер, Зорана Павиќ, Јелена Ѓукиќ, Ивана Петерс и Светлана Сретеновиќ.

„Претставата ја играме од 23 декември 2022 и досега сме ја играле 15 пати во Белград, а останатите 40 се главно градови низ Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина. На почеток на март имаме претставата во Виена, потоа во Канада на средината на април, а во септември би требало да одиме во Америка. Многу се радувам што конечно ќе ја играм на домашен терен во Скопје и тоа двапати“, ни рече пејачката и актерка Тијана Дапчевиќ.

Заедно со Тијана Дапчевиќ, во мјузиклот играат и Маја Брукнер, Зорана Павиќ, Јелена Ѓукиќ, Ивана Петерс и Светлана Сретеновиќ (Фото: Фејсбук)

„Веселите девојки“ е адаптација на истоимениот американски мјузикл и е во режија на Раде Вукотиќ. Тоа е приказна за пет најдобри пријателки од детството кои повторно се собираат на моминска вечер, пред свадбата на ќерката на една од нив. Актерките во мјузиклот пеат познати поп и рок песни од регионот, а музички соработник на новите верзии е Васил Хаџиманов.

Тијана Дапчевиќ вели дека интеракцијата со публиката е она што претставата ја прави забавна. Организатор на македонската претстава е продукцијата „Прагма“.

М. ЏАРОВСКА