БУДНИ СНИШТА – СЕ ОДРЖА ПРВИОТ „БРНИНГ МЕН“ ПО ТРИ ГОДИНИ ПАУЗА (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Блек Рок Сити, привремениот град во пустината во Невада, беше домаќин на речиси 80.000 луѓе од 28 август до 5 септември, кога се одржа првото издание на фестивалот „Брнинг мен“ по три години пауза.


Фестивалот со 36-годишна традиција го должи својот углед на утописки спектакл најмногу на уметниците кои во пустината ги изложуваат своите неверојатни инсталации.


Темата на годинашниот фестивал беше „Будни сништа: минати, сегашни и идни визии за нашата хипнагошка реалност“.

Фото: Џејн Ху